HAPPINESS IS YELLOW

Waarvan word ik blij? Welke vragen komen er in me op bij dit kunstwerk? Beantwoord kunst mijn prangende levensvragen? JAM van der AA nodigt je uit om dit soort vragen te overpeinzen.

Geluk is Geel bestaat uit vier knooppunten in de tentoonstelling, je herkent ze aan hun gele kleur. Deze knooppunten zijn als informatiepaddestoelen langs een fietsroute door de natuur: ze nodigen je uit om even stil te staan tijdens je rondgang door de tentoonstelling, en opnieuw je richting te bepalen. Ieder knooppunt stelt je vragen over jouw beleving van de tentoonstelling en de kunstwerken erin, maar ook over jouw relatie tot kunst in het algemeen of de plaats van kunst in je dagelijks leven.

Geluk is Geel > de teksten die de bezoekers schreven.

In de tentoonstelling Safe Space staat de bezoeker centraal. Kunst vraagt om aandacht van het publiek, zoals gewoonlijk, maar in deze tentoonstelling krijgt het publiek rechtstreeks aandacht terug. De kunstwerken in de tentoonstelling zijn te bekijken zonder interventie van de bezoeker maar de installaties floreren pas echt wanneer de bezoeker deelneemt.
(tekst: Jade Kerste)